czesc, ja do ciebie w sprawie książki naprawczej , pisałes ze masz w wersji pdf ,,,moglbym ja sciagnac od ciebie?
Panel do głośników w przednich drzwiach
Zwiń
X
-
Panel do głośników w przednich drzwiach
Witam !
Tak jak w temacie zwracam się z prośbą o informacje na temat zrobienia własnoręcznie panelu na którym można zainstalować głośniki (w moim wypadku bedą to Infinity Reference 655i)
Będe wdzięczny za rady dotyczące konkretnych i sprawdzonych rozwiązań (wymiary, foto)
Panel zamierzam wykonać ze sklejki bądz tez innej grubej stabilnej dechy :lol:
Po moich wstępnych oględzinach zauważyłem ze nie można tam zbytnio poszalec bo miejsca malutko na magnesik z głośnika.
Drzwi zostały już wygłuszone twardymi matami APP zgodnie z cenną informacją wyczytanym na tym forum. Więc teraz tylko jakies ciekawe rozwiazanie na montaz samego przetwornika
Pozdrawiam !!!:szeroki_usmiech
Spoko loko lusi sponton
-
-
Zamieszczone przez lukas_78a macie moze namiary na konkretne wymiary, bo kurde kombinuje i magnesik cos nie wchodzi ...
Zamieszczone przez lukas_78a moze glosnik montujecie pod katem, lub wycinacie cos w tapicerce
która może blokować większy kosz/magnes głośnika :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
ha i tu jest problem bo kiedy kupilem samochod i sciaglem atrapy glosnikow to nie zauwzylem tam zadnego mocowania glosnika (pewnie poprzedni wlasciciel wyszabrowal :twisted:
odnosnie odgięcia prowadnicy hmm to tak troche boje sie tego robic czy aby nie wplynie to negatywnie na prace mechanizmy szyb elektrycznych???Spoko loko lusi sponton
Komentarz
-
-
ha i tu jest problem bo kiedy kupilem samochod i sciaglem atrapy glosnikow to nie zauwzylem tam zadnego mocowania glosnika (pewnie poprzedni wlasciciel wyszabrowal
Robił mi panele Herdi(czasami się pojawia na forum - www.gae.pl), mają one bardzo nieregularne kształty i wymiary(tak jak oryginały plastikowe).
Najlepiej jak byś pomierzył magnez głośnikowy (głębokość oraz szerokość), to pozowoli dokładnie zrobić panel - a metalowy kawałek przy prowadnicy możesz śmiało wyciąć lub lekko odgiąć i się nic nie stanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9W domu mam jeszcze nie założone mocowanie z mdfu, bo nie mam czasu zainstalować to w aucie, wieczorem mogę porobić foty i pomierzyć jak jesteś zainteresowany.... 8)
Robił mi panele Herdi(czasami się pojawia na forum - www.gae.pl), mają one bardzo nieregularne kształty i wymiary(tak jak oryginały plastikowe).
Najlepiej jak byś pomierzył magnez głośnikowy (głębokość oraz szerokość), to pozowoli dokładnie zrobić panel - a metalowy kawałek przy prowadnicy możesz śmiało wyciąć lub lekko odgiąć i się nic nie stanie.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
własnie czekam aż skończy dla mnie mam nadzieje ze sie doczekam
Przymierzałem się ze dwa razy żeby to upchnąć pod drzwiami i ....jakoś nie wyszło (nieregularne kształty,dopasowanie do tapicerki)- teraz już jest ciepło i chyba w week ruszę na podbójops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Zrobić, zrobi...tylko kwestia później z umówieniem i odebraniem towaru :diabelski_usmiech a będziesz sam zakładał panele czy u Tomka....?
Przymierzałem się ze dwa razy żeby to upchnąć pod drzwiami i ....jakoś nie wyszło (nieregularne kształty,dopasowanie do tapicerki)- teraz już jest ciepło i chyba w week ruszę na podbójops:
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
pewnie że sam no bez jajMoje z mdfu są trochę mniejsze niż w rzeczywistosci plastikowe oryginalne, co powoduje gdy tak jak w moim przypadku głośnikowy magnez jest duży i szeroki, ze muszę coś pokombinować i wysunąć cały panel do przodu, a wzwiązku z tym, reszta tapiceki już nie bardzo pasuje i odstaje...i to jest ból
Komentarz
-
-
dokładnie
napisałem, ze mam problem z podmianą plastikowych oringów na te które mam dorobione z mdfu :roll: a nie że głośnik nie wyłazi i trzeba demontować tapicerę - później przy montowaniu nowych oringów jest problem , także z wpasowaniem samego głośnika ale głównie z montażem nowych mocowań :wink:
Komentarz
-
-
Zobacz koniecznie:PrzykĹadowy montaĹź - gĹoĹniki w drzwi Zastosowanie:Panel wykonany z MDFu oklejony czarnÄ wĹĂłkninÄ pozwala zamontowaÄ gĹoĹniki samochodowe o Ĺrednicy 165mm na tapicerce lub tylnej pĂłĹce. Zapewnia stabilne mocowanie gĹoĹnika i umoĹźliwia montaĹź gĹoĹnikĂłw o wiÄkszej gĹÄbokoĹci. Wymiary 182mm Ĺrednica zewnetrzna i 144mm wewnÄtrzna. Panel jest wykonany z MDFu o gruboĹci 16mm do tego dochodzi gruboĹÄ materiaĹu, czyli razem okoĹo 19mm.Posiadamy teĹź w ofercie maskownice 165mm pasujÄ ce do tych paneli. Cena dotyczy kompletu (2 sztuki).,Panel dystansowy z MDFu pod gĹoĹnik 165mm (2 sztuki)
a co powiecie o tej ofercie
i o tej :
Uwaga!Przy zakupie gĹoĹnikĂłw PowerBass dystanse za 1zĹ! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:PierĹcieĹ dystansowy z MDF do skody fabi, VW golfa4, pasata B5 i bory,Seat leon, Seata toledo po 96r, VW Polo po 2002r do montaĹźu gĹoĹnikĂłw 165mm w miejsce fabrycznych gĹoĹnikĂłw w drzwiach. Uwaga mamy teĹź dystanse do golfa 4 o zwiÄkszonej gruboĹci do 36mm (35zĹ kpl).MontaĹź polega na odkrÄceniu oryginalnego gĹoĹnika (ew plastikowego adapteru) i przykreceniu w to samo miejsce dystansu z MDFu a do niego wkrÄtami mocujemy gĹoĹnik.Wymiary pierĹcienia to otwĂłr na gĹoĹnik 144mm gruboĹÄ 30mm.Uwaga: dystans mocujemy 4 wkretami, ktĂłre pasujÄ w oryginalne otwory mocujÄ ce fabryczne gĹoĹniki. (w dystansie sÄ podfrezowane i wywiercone 4 otwory) otwory pod wkrety mocujÄ ce gĹoĹnik trzeba zawierciÄ wiertĹem (2-3mm) zapobiegnie to ukrÄceniu wkrÄtĂłw lub rozwarstwieniu pierĹcienia Wszystkie dystanse po frezowaniu sÄ szlifowane a nastÄpnie nanoszone sÄ 3 specjalne warstwy zabezpieczajÄ ce przed wilgociÄ . Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskaÄ szczelnÄ i gĹadkÄ bĹyszczÄ cÄ powĹokÄ na caĹej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii ciÄcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnÄtrza mdfu.,Fabia,golf 4,bora,pasat - dystans MDF pod gĹoĹnik 165mm (2 szt)
może to spasować ?Spoko loko lusi sponton
Komentarz
-
-
podjedź do zakładu CA niech Ci zrobią porządny panel, a nie będziesz rzeźbił w półproduktach
(może i satysfakcja większa, ale nakład pracy może przekroczyć jej efekty) :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 14 Kwi, 05 08:10 ]
Dobrze zrobiony pierścień wygląda tak:
i jeszcze jedna fotka:
nie można tez zapomnieć o wytłumienia płata tapicerki (tu masą Brax eXvibration):
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9@Nexus - masz może dostęp do tego typu pasty?Potrzebuję właśnie wytłumić tapicerkę - moje drzwi kierowcy trzeszczą jak diabli, pewnie od tego rozbierania... :roll:
(powiedzmy że u mnie byłby o te 15-20% tańszy) :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6kup "Blachogum"Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Zajefajne...o takich to pomarzyć
gość startował w Mistrzostwach Polski SO ale bez powodzenia,
IMO miał niezbyt dobrany sprzęt, w drugiej połowie sezonu próbował swoich sił w kategorii Multimedia (bo słabiej obsadzona :diabelski_usmiech )
[ Dodano: Pią 15 Kwi, 05 13:47 ]
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez Nexus6kup "Blachogum"With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz